Reparatie & onderhoud

Iedere auto heeft onderhoud nodig. De fabrikant bepaalt na hoeveel kilometer een onderhoudsbeurt moet plaatsvinden, u vindt dit in het instructieboekje. De periodes tussen deze onderhoudsbeurten (de onderhoudsintervallen) worden steeds langer: tegenwoordig zijn intervallen van 30.000 kilometer of meer geen uitzondering. Nieuwere auto's geven vaak zelf aan wanneer er onderhoud nodig is, afhankelijk van het gebruik.

Vaak wordt onderhoud iedere 15.000 kilometer of ieder jaar uitgevoerd afgewisseld door een kleine en grote onderhoudsbeurt. Naast de gewone onderhoudsbeurten zijn er ook slijtage delen en onvoorziene reparaties. Slijtage delen slijten door het gebruik zoals remblokken en remschijven. Onvoorziene reparaties zijn reparaties aan slijtvaste onderdelen zonder een bepaalde levensduur zoals een waterpomp en een aandrijfas.

Onze werkplaats beschikt over 2 hefbruggen waarmee wij altijd gekwalificeerd onderhoud aan uw auto kunnen uitvoeren.


Onderhoud bedrijfsauto

Iedere auto heeft onderhoud nodig. Zo ook uw bedrijfsauto. De fabrikant bepaalt na hoeveel kilometer een onderhoudsbeurt moet plaatsvinden, u vindt dit in het instructieboekje. De periodes tussen deze onderhoudsbeurten (de onderhoudsintervallen) zijn bij bedrijfsauto's mede afhankelijk van het gebruik. Wanneer de auto zwaarder wordt belast zal deze vaker een onderhoudsbeurt nodig hebben. Nieuwere bedrijfsauto's geven vaak zelf aan wanneer er onderhoud nodig is.

Naast de gewone onderhoudsbeurten zijn er ook slijtage delen en onvoorziene reparaties. Slijtage delen slijten door het gebruik zoals remblokken en remschijven. Onvoorziene reparaties zijn reparaties aan slijtvaste onderdelen zonder een bepaalde levensduur zoals een waterpomp en een aandrijfas.